Brain
&Breakfast
classic
pro školy

powered by RED BUTTON

Přidejte se k desítkám škol a zapojte i tu vaši

Jsme přesvědčeni o tom, že právě takovýto formát dokáže žákům a studentům ukázat, jaký svět kolem nás doopravdy je. Hodnotu obsahu a kvalitu hostů nam potvrzují firmy, k nimž snídaně vysíláme jako placenou službu.

Pro školy však nabízíme živé vysílání zdarma.

Jak snídaně fungují?

Jak snídaně Classic fungují?

Snídáme každý měsíc

Brain&Breakfast se natáčí jednou za měsíc v Magenta Experience Center v OC Arkády (Praha 4 - Pankrác). Odsud přednášky živě vysíláme do víc jak stovky míst pro celé ČR.

90 minut plných inspirace

Přibližně prvních 60 minut host prezentuje svůj příběh a téma. Dalších 30 minut pak využijeme pro diskusi, do které se mohou dotazy přes internet zapojit také všichni diváci živého přenosu.

Praktické metodiky pro žáky

Ve vyvučování můžete využít i některou z metodik a praktických materiálů, které jsme pro vás připravili ve spolupráci s Občankáři.cz.

Potřebujete vědět víc?

Více o snídaních si můžete přečíst v článku, který vyšel v dubnovém čísle časopisu Řízení Školy.

přidat se

Nejbližší snídaně

Velká hra

24.10.2024
s Tomášem Etzlerem
Ještě před dvaceti lety se hovořilo o Číně jako o vznikající supervelmoci, a že 21. století bude stoletím čínským. Dnes se o Říši středu hovoří v těchto souvislostech méně a méně. Čína sice nadále dominuje titulní stránky světových médií, ale stále častěji jsou to zprávy znepokojivé, ať už o čínské rostoucí rozpínavosti nebo o zpomalujícím hospodářství. Jaká tedy je současná Čína?

Jak se změnila od nástupu prezidenta Si Ťin-pchinga k moci? A kam kráčí? Nejbližší budoucnost Číny a její další chování pravděpodobně ovlivní i výsledek amerických voleb, které proběhnou 5. listopadu. Tyto důležité volby budou mít velký vliv v celém světě. Jak a proč? Jak se budou vyvíjet vztahy dvou nejsilnějších hospodářství na světě, a jak ovlivní zbytek světa? To všechno jsou témata, která budeme probírat s Tomášem Etzlerem.
PDF pozvánka

Možnost nahlédnout do inspirativních oborů

Snídaně si kladou za cíl otevírat široké spektrum témat, zpravidla se ale drží čtyř hlavních tématických okruhů:

Vzdělávání a osobní rozvoj

Ukazuje různé pohledy na vzdělávání i nové přístupy a trendy. Nezapomíná na to, jak je důležitý celoživotní rozvoj.

Věda a technologie

Tematický okruh zahrnuje široké spektrum oblastí od kardiochirurgie přes architekturu až třeba po umělou inteligenci.

Podnikání a business

Významní čeští a slovenští podnikatelé ukazují na příkladu svých osobních příběhů, co se během své cesty naučili.

Společnost a laskavost

I lidé, kteří mají mnohem těžší výchozí situaci než většina z nás, mnohdy dokázali velké věci. Pojďme se od nich inspirovat.

Archiv snídaní

Daniel Prokop
21
Mar
přehrát videoposlechnout audio
Daniel Prokop

Navazujeme na snídani Slepé skvrny s Danem Prokopem. V minulé snídani Dan popisoval problémy, kterým naše společnost čelí. Tentokrát se koukneme na jejich možná řešení a nebudeme se bavit o menších věcech než je vzdělávání, chudoba, exekuce a mnoho dalších celospolečenských výzev, kterým v současnosti čelíme. Dan nám ale nenabídneme rychlá a populistická řešení, ale ta, která jsou ověřena dobrou praxí a hlavně daty.

Otakar Foltýn
22
Feb
přehrát videoposlechnout audio
Otakar Foltýn

Vysvětlení fází války na Ukrajině, aktuální situace, příčin a předpokládaných změn v operačním prostředí. Plk. gšt. Mgr. Otakar Foltýn je armádním důstojníkem a expertem na problematiku tzv. hybridních konfliktů, protipovstalecký boj a mezinárodněprávní aspekty vojenských operací. Byl nasazen v operacích v Kosovu a v Afghánistánu. Je spoluautorem několika knih na téma bezpečnosti.

Lukáš Bakoš
18
Jan
přehrát videoposlechnout audio
Lukáš Bakoš

Je veľa prekážok, ktoré ľuďom bránia vzdelávať sa a rozvíjať svoje zručnosti rýchlejšie a efektívnejšie. Niektoré z tých bariér sú ťažko prekonateľné, ale niektoré by sme vedeli ľahko zvládnuť, keby sme o nich vedeli. Neurológia a psychológia napredujú rýchlo a už dlho poznajú princípy, ktoré biznis a školstvo v mnohých prípadoch zatiaľ vytrvalo ignorujú. Rád vám o niektorých z nich porozprávam.

Martin Poliačik
14
Dec
přehrát videoposlechnout audio
Martin Poliačik

Vyznat se ve světě je čím dál složitější. Musíme zpracovávat více a více informací, zvládat stále rychleji se měnící technologie a absorbovat čím dál více změn. Na to všechno využíváme “hardware”, který se vyvinul pro potřeby komunikace v malé skupině lidí, lov a sběr plodů. I když se svět za posledních minimálně 5000 let rapidně proměnil, lidský druh zůstává v podstatě stejný. Máme však jednu výhodu. Náš rozum je ohromně flexibilní, a tak díky schopnosti učit se jsme schopní se změnám v našem okolí přizpůsobovat. Zatímco dosud to bylo hlavně o schopnosti získat vědomosti a zručnosti, poslední roky kladou důraz na učení se nových oblastí – třídění informací, jejich vyhodnocování, komunikaci a spolupráci. Ale na to, abychom v nich rostli, si musíme nejdřív uklidit v hlavě.

Linda Štucbartová
23
Nov
přehrát videoposlechnout audio
Linda Štucbartová

Narůstající agresivitu ve společnosti v souvislosti s pandemií, válkou na Ukrajině a energetickou krizí už nelze dále ignorovat. I zde ale existuje prevence v podobě vzdělávání. Koncept tzv. Empowerment Self Defense je již rozšířený v 80 zemích světa. Co nového může přinést jednotlivcům, firmám a společnosti v ČR? Jak hranice, komunikace a vztahy pomohou zvýšit osobní bezpečnost? AI se umí vůči agresivitě velmi dobře vymezit. A co my jako jednotlivci, firmy a společnost?

Jan Staněk
19
Oct
přehrát videoposlechnout audio
Jan Staněk

Tato snídaně přináší zamyšlení nad dopady globálních megatrendů elektromobility a dekarbonizace energetiky na konkurenceschopnost a prosperitu Česka. Hrozí nám past středně příjmové země. Jak z této pasti ven?

Co říkají
o snídaních učitelé?

Jana Košťálová Bagová, MOA Jičín
‚‚Rozšiřujete ostatním obzory, můžeme zprostředkovaně poznat nové lidi nebo známé i méně známé tváře a osobnosti, jejich životní příběhy, zajímavé postoje, názory, zkušenosti... Vše nové nás posune, ze všeho si mohu vzít něco pro sebe, do svého osobního i profesního života, záleží na každém, jak je vnímavý a jak dalece je ochoten pracovat na sobě i svém okolí…"
Petra Taušl Procházková, Západočeská univerzita v Plzni
‚‚B&B vidíme jako ideální příležitost rozšířit si obzory, naučit se něco nového, virtuálně potkat zajímavé a inspirativní osobnosti z různých oblastí zájmu a dokonce s nimi mít možnost i diskutovat. Je to výborná šance, jak posnídat v příjemném prostředí a nastartovat tak svůj den i jiných druhem potravy než je klasická snídaně :-)"
Renáta Fogeltonová, Obchodní akademia OATA Žilina
‚‚B&B radi sledujeme v škole, záleží na téme, niekedy študenti vravia, že téma je náročná. Za seba môžem povedať, čakám na každého hosťa, o čom bude rozprávať a aké obzory sa mi otvoria a priblížia."
Petra Rydvalová, SBC TUL
‚‚Koncept B&B je zcela v souladu s naší filozofií propojování mezioborových znalostí a dovedností (včetně poukazování na zbytečné „protibrblačství“) v rámci celé naší univerzity. V podstatě je to pro nás příklad dobré praxe, určitá opora v našem snažení o mezioborovou a mezifakultní spolupráci."
Eva Přikrylová, Střední škola polygrafická (Olomouc)
‚‚Váš pořad zařazuji pro žáky naší školy jako aktivitu pro podporu podnikavosti a kreativity. Podobné besedy s podnikateli pořádá také BEA centrum v Olomouci, protože jsou nám blíže, účastníme se většinou jejich besed s podnikateli jak přímo, tak on-line přenosem."
Irena Rudolfová , Gymnázium Přípotoční (Praha)
‚‚Stále více docházím k poznání, že pro studenta experti a osobnosti z reálného světa více táhnou a mohou inspirovat. Ukázat jim cestu (to je to, co bychom při vzdělávání měli dělat - odhadnout schopnosti mladého člověka, nasměrovat ho a podpořit ho v jeho zvolené cestě). Některá setkání (resp. záznamy) používám v hodinách seminářů ve 4. ročníku jako evokace nějakého problému či názorů a poté o věci se studenty diskutujeme."


Partneři vysílání do škol

Děkujeme našim partnerům, bez kterých by vysílaní do škol nebylo možné:

Připraveni začít? Napište nám.

Chcete se pustit do inspirativních přednášek Brain&Breakfast Classic nebo se chcete na něco zeptat? Nechte nám na sebe kontakt. Brzy se ozveme.

Zpracování osobních údajů se řídí podmínkami.

Děkujeme! Již brzy si budete moct užívat Brain&Breakfast Business.
Ajaj. Něco se nepodařilo. Zkuste prosím údaje zadat znovu.

Potřebujete více informací?

Katarína Gaillard
+420 603 232 681
katarina@redbuttonedu.cz