powered by RED BUTTON
Jejich cílem je ukazovat zajímavost lidí i světa kolem nás a propichovat bubliny, ve kterých každý z nás žije. Chceme, aby snídaně představovaly inspirativní osobnosti se silnými hodnotami i příběhem a umožnily nahlédnout do oborů, se kterými se často nesetkáme.
Ještě před dvaceti lety se hovořilo o Číně jako o vznikající supervelmoci, a že 21. století bude stoletím čínským. Dnes se o Říši středu hovoří v těchto souvislostech méně a méně. Čína sice nadále dominuje titulní stránky světových médií, ale stále častěji jsou to zprávy znepokojivé, ať už o čínské rostoucí rozpínavosti nebo o zpomalujícím hospodářství. Jaká tedy je současná Čína?
Michal nasdílí svůj příběh o tom, jak se z matfyzáka stal spoluzakladetelem firmy a nedlouho poté i prvním českým Chief Happiness Officerem a hybatelem Happiness@Work hnutí u nás. Řeč bude o tom, proč má smysl se něčím tak neuchopitelným jako je pocit štěstí zabývat i v pracovním prostředí. Dozvíte se, jak se v čase mění pohled lídrů na téma firemní kultury. Ale prostor bude i k zamyšlení nad tím, jak se svět práce (a štěstí v něm) může vyvíjet v letech nadcházejících.
Západní civilizace se v posledních letech potýká s prohlubující se krizí duševního zdraví. Projevuje se jak u mladých lidí (GenZ) zejména v extrémním nárůstu počtu sebevražd, sebepoškozování, depresí či úzkostí, tak i celopopulačně ve formě pandemie rozkladu funkčních modelů světa a jejich náhradou za nejrůznější konspirační teorie, antisociální chování a polarizací ve všech dimenzích společnosti. Jaká je příčina těchto problémů, jakou roli v nich hrají sociální sítě, AI i probíhající kognitivní a hybridní válka? Můžeme AI využít k postupnému zlepšování situace a budování dlouhodobé technologické ochrany naší mysli?
Dokážete si představit, že jednou ročně upravujete kancelář firmy, protože se vám mění pod rukama? Jaké to je, když se v podnikání daří a vzápětí jste na kolenou? Jak se nevzdávat a stále hledat nové cesty? O tom všem a také o trendech trhu nápojů a potravin, proč bychom se měli starat o to, co a od koho jíme, nebo třeba, že nás inflace vrátila o deset let zpět do dob slev a letáků. Příběh Scuku povypráví jeho zakladatel a CEO, Kamil Demuth.
Dodo Dobrík sa bude zamýšľať nad rolou grafického dizajnu a grafického dizajnéra v súčasnej spoločnosti a chce predstaviť dizajn, ktorý má s ohľadom na spoločnosť záujem pomáhať, zmierňovať obavy, motivovať, alebo podporovať Dizajn má zásadný vplyv na kvalitu našich životov, či už je to komunikačný dizajn, dizajn služieb a procesov alebo dizajn aplikácií. Môže byť dobrý, zlý, ale môže aj ubližovať. Ako príklad Dodo uvedie projekty, ktoré v spoločnosti rezonovali či už počas pandemie alebo pri súčasnom vojnovom konflikte medzi Ukrajinou a Ruskom. Predstaví aj svoj nový projekt, ktorý má ambíciu podpovať ľudí zasiahnutých vplyvom infomačnej vojny, ktorej sme vystavení.
Svůj příběh a cestu k jednomu z nejvýznamnějších úspěchů české startupové scény představí zakladatelka společnosti Ytica a Salted CX, Květa Vostrá. Ta je považována za první dámu českých startupů. Budeme si povídat o tom, jak se staví globální firma od samotného základu, jak se od začátku buduje firemní kultura, co předchází tomu než se začne produkt prodávat a jak lídr a zakladatel do toho všeho zapadá. A protože ten příběh prodejem Ytica nekončí a Květa se svým manželem společně staví už druhý sen, bude to jistě zajímavé povídání plné zkušeností z praxe.
Jejich cílem je ukazovat zajímavost lidí i světa kolem nás a propichovat bubliny, ve kterých každý z nás žije. Chceme, aby snídaně představovaly inspirativní osobnosti se silnými hodnotami i příběhem a umožnily nahlédnout do oborů, se kterými se často nesetkáme.
Brain&Breakfast jsou protiváhou zkratkovitosti zpráv, které se k nám dostávají přes sociální sítě, nebo televizi. Ukazují, že svět je ve skutečnosti mnohem barevnější, zajímavější a optimističtější, než by se mohlo zdát. Inspirují k tomu, že každý z nás muže něco významného dokázat.
Pro firmyChceme přispět k vývoji společnosti, proto vysíláme na místa, kde se potkávají lidé různého vzdělání, věku, aby společně mohli diskutovat nad tématy, se kterými se běžně nesetkávají, a tím si tvořili názory.
Pro knihovnyJsme přesvědčeni o tom, že právě takovýto formát dokáže žákům a studentům ukázat, jaký svět kolem nás doopravdy je. Hodnotu obsahu a kvalitu hostů nam potvrzují firmy, k nimž snídaně vysíláme jako placenou službu. Pro školy však nabízíme živé vysílání zdarma.
Pro školyVyberte si termín a rezervujte si nezávaznou 30minutovou online konzultaci k Brain&Breakfast Classic se zakladatelem sítě Red Button Janem Maškem.
rezervovat nezávaznou schůzku