Brain
&Breakfast
classic
pro školy

powered by RED BUTTON

Přidejte se k desítkám škol a zapojte i tu vaši

Jsme přesvědčeni o tom, že právě takovýto formát dokáže žákům a studentům ukázat, jaký svět kolem nás doopravdy je. Hodnotu obsahu a kvalitu hostů nam potvrzují firmy, k nimž snídaně vysíláme jako placenou službu.

Pro školy však nabízíme živé vysílání zdarma.

Jak snídaně fungují?

Jak snídaně Classic fungují?

Snídáme každý měsíc

Brain&Breakfast se natáčí jednou za měsíc v Magenta Experience Center v OC Arkády (Praha 4 - Pankrác). Odsud přednášky živě vysíláme do víc jak stovky míst pro celé ČR.

90 minut plných inspirace

Přibližně prvních 60 minut host prezentuje svůj příběh a téma. Dalších 30 minut pak využijeme pro diskusi, do které se mohou dotazy přes internet zapojit také všichni diváci živého přenosu.

Praktické metodiky pro žáky

Ve vyvučování můžete využít i některou z metodik a praktických materiálů, které jsme pro vás připravili ve spolupráci s Občankáři.cz.

Potřebujete vědět víc?

Více o snídaních si můžete přečíst v článku, který vyšel v dubnovém čísle časopisu Řízení Školy.

přidat se

Nejbližší snídaně

O životě, planetě, našich limitech a změnách

23.1.2025
s Petrem Horkým
Zveme vás na přednášku Petra Horkého, který se zaměří na otázky života, rovnováhy a adaptace v měnícím se světě. Přijďte načerpat inspiraci a zamyslet se nad tím, jak můžeme žít naplněný a odpovědný život - a nakolik (a jestli vůbec) nás mohou v dnešním světě inspirovat domorodci, které Petr na cestách potkal.

S využitím svých bohatých zkušeností 25 let polárníka, cestujícího režiséra a spisovatele náš host představí, jak se vyrovnávat s nejistotou, nacházet smysl v každodenním životě a čelit výzvám spojeným s klimatickými změnami i technologickým pokrokem.
PDF pozvánka
Místo konání: Magenta Experience Center, Arkády Pankrác, Praha
sledovat online na EDUzúčastnit se osobně

Možnost nahlédnout do inspirativních oborů

Snídaně si kladou za cíl otevírat široké spektrum témat, zpravidla se ale drží čtyř hlavních tématických okruhů:

Vzdělávání a osobní rozvoj

Ukazuje různé pohledy na vzdělávání i nové přístupy a trendy. Nezapomíná na to, jak je důležitý celoživotní rozvoj.

Věda a technologie

Tematický okruh zahrnuje široké spektrum oblastí od kardiochirurgie přes architekturu až třeba po umělou inteligenci.

Podnikání a business

Významní čeští a slovenští podnikatelé ukazují na příkladu svých osobních příběhů, co se během své cesty naučili.

Společnost a laskavost

I lidé, kteří mají mnohem těžší výchozí situaci než většina z nás, mnohdy dokázali velké věci. Pojďme se od nich inspirovat.

Archiv snídaní

Ján Košturiak
19
Dec
přehrát videoposlechnout audio
Ján Košturiak

Chcel by som spochybniť niektoré metriky, ktorými meriame vyspelosť našej spoločnosti a upriamiť pozornosť na tých, ktorí sú slabí, zranení, osamelí, "neviditeľní," a nepotrební. Ukážeme si, ako spolupráca silných a slabých môže vytvoriť synergiu, nové pracovné príležitosti, terapiu pre chorých ale aj príspevok pre bezodpadovú cirkulárnu ekonomiku.

Ondřej Kobza
21
Nov
přehrát videoposlechnout audio
Ondřej Kobza

Jak můžeme oživit městský prostor a vytvořit místa, která propojují lidi a podporují komunitní život? Ondřej Kobza představí své projekty, které mění způsob, jakým lidé navazují vztahy v městském prostředí. Dozvíte se, jak jednoduché zásahy jako piana v ulicích nebo komunitní zahrady mohou proměnit veřejný prostor na místo, kde se lidé přirozeně setkávají, tvoří a sdílejí. Přijďte si poslechnout, jak lze propojit obyvatele měst a vytvořit živý organismus plný příležitostí pro interakci a spolupráci.

Tomáš Etzler
24
Oct
přehrát videoposlechnout audio
Tomáš Etzler

Ještě před dvaceti lety se hovořilo o Číně jako o vznikající supervelmoci, a že 21. století bude stoletím čínským. Dnes se o Říši středu hovoří v těchto souvislostech méně a méně. Čína sice nadále dominuje titulní stránky světových médií, ale stále častěji jsou to zprávy znepokojivé, ať už o čínské rostoucí rozpínavosti nebo o zpomalujícím hospodářství. Jaká tedy je současná Čína?

Michal Šrajer
19
Sep
přehrát videoposlechnout audio
Michal Šrajer

Michal nasdílí svůj příběh o tom, jak se z matfyzáka stal spoluzakladetelem firmy a nedlouho poté i prvním českým Chief Happiness Officerem a hybatelem Happiness@Work hnutí u nás. Řeč bude o tom, proč má smysl se něčím tak neuchopitelným jako je pocit štěstí zabývat i v pracovním prostředí. Dozvíte se, jak se v čase mění pohled lídrů na téma firemní kultury. Ale prostor bude i k zamyšlení nad tím, jak se svět práce (a štěstí v něm) může vyvíjet v letech nadcházejících.

Jan Romportl
22
Aug
přehrát videoposlechnout audio
Jan Romportl

Západní civilizace se v posledních letech potýká s prohlubující se krizí duševního zdraví. Projevuje se jak u mladých lidí (GenZ) zejména v extrémním nárůstu počtu sebevražd, sebepoškozování, depresí či úzkostí, tak i celopopulačně ve formě pandemie rozkladu funkčních modelů světa a jejich náhradou za nejrůznější konspirační teorie, antisociální chování a polarizací ve všech dimenzích společnosti. Jaká je příčina těchto problémů, jakou roli v nich hrají sociální sítě, AI i probíhající kognitivní a hybridní válka? Můžeme AI využít k postupnému zlepšování situace a budování dlouhodobé technologické ochrany naší mysli?

Kamil Demuth
18
Jul
přehrát videoposlechnout audio
Kamil Demuth

Dokážete si představit, že jednou ročně upravujete kancelář firmy, protože se vám mění pod rukama? Jaké to je, když se v podnikání daří a vzápětí jste na kolenou? Jak se nevzdávat a stále hledat nové cesty? O tom všem a také o trendech trhu nápojů a potravin, proč bychom se měli starat o to, co a od koho jíme, nebo třeba, že nás inflace vrátila o deset let zpět do dob slev a letáků. Příběh Scuku povypráví jeho zakladatel a CEO, Kamil Demuth.

Co říkají
o snídaních učitelé?

Jana Košťálová Bagová, MOA Jičín
‚‚Rozšiřujete ostatním obzory, můžeme zprostředkovaně poznat nové lidi nebo známé i méně známé tváře a osobnosti, jejich životní příběhy, zajímavé postoje, názory, zkušenosti... Vše nové nás posune, ze všeho si mohu vzít něco pro sebe, do svého osobního i profesního života, záleží na každém, jak je vnímavý a jak dalece je ochoten pracovat na sobě i svém okolí…"
Petra Taušl Procházková, Západočeská univerzita v Plzni
‚‚B&B vidíme jako ideální příležitost rozšířit si obzory, naučit se něco nového, virtuálně potkat zajímavé a inspirativní osobnosti z různých oblastí zájmu a dokonce s nimi mít možnost i diskutovat. Je to výborná šance, jak posnídat v příjemném prostředí a nastartovat tak svůj den i jiných druhem potravy než je klasická snídaně :-)"
Renáta Fogeltonová, Obchodní akademia OATA Žilina
‚‚B&B radi sledujeme v škole, záleží na téme, niekedy študenti vravia, že téma je náročná. Za seba môžem povedať, čakám na každého hosťa, o čom bude rozprávať a aké obzory sa mi otvoria a priblížia."
Petra Rydvalová, SBC TUL
‚‚Koncept B&B je zcela v souladu s naší filozofií propojování mezioborových znalostí a dovedností (včetně poukazování na zbytečné „protibrblačství“) v rámci celé naší univerzity. V podstatě je to pro nás příklad dobré praxe, určitá opora v našem snažení o mezioborovou a mezifakultní spolupráci."
Eva Přikrylová, Střední škola polygrafická (Olomouc)
‚‚Váš pořad zařazuji pro žáky naší školy jako aktivitu pro podporu podnikavosti a kreativity. Podobné besedy s podnikateli pořádá také BEA centrum v Olomouci, protože jsou nám blíže, účastníme se většinou jejich besed s podnikateli jak přímo, tak on-line přenosem."
Irena Rudolfová , Gymnázium Přípotoční (Praha)
‚‚Stále více docházím k poznání, že pro studenta experti a osobnosti z reálného světa více táhnou a mohou inspirovat. Ukázat jim cestu (to je to, co bychom při vzdělávání měli dělat - odhadnout schopnosti mladého člověka, nasměrovat ho a podpořit ho v jeho zvolené cestě). Některá setkání (resp. záznamy) používám v hodinách seminářů ve 4. ročníku jako evokace nějakého problému či názorů a poté o věci se studenty diskutujeme."


Partneři vysílání do škol

Děkujeme našim partnerům, bez kterých by vysílaní do škol nebylo možné:

Připraveni začít? Napište nám.

Chcete se pustit do inspirativních přednášek Brain&Breakfast Classic nebo se chcete na něco zeptat? Nechte nám na sebe kontakt. Brzy se ozveme.

Zpracování osobních údajů se řídí podmínkami.

Děkujeme! Již brzy si budete moct užívat Brain&Breakfast Classic.
Ajaj. Něco se nepodařilo. Zkuste prosím údaje zadat znovu.

Potřebujete více informací?

Katarína Gaillard
+420 603 232 681
katarina@redbuttonedu.cz